Εκτέλεση
- Ρολό από τραγανά φύλλα, γεμιστό με μήλα, σταφίδες, και κανέλα. Στρούντελ παραδοσιακό γλυκό της Αυστρίας!
- Ρίχνουμε τις σταφίδες στο λικέρ και αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλένουμε καλά τα μήλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σ΄ ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταφίδες, την κανέλα, το μέλι και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους.
Πάνω στο τελευταίο φύλλο, στη μακριά πλευρά αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης.
Διπλώνουμε από δεξιά και αριστερά τα φύλλα προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
- Αλείφουμε το ρολό με βούτυρο και το τρυπάμε σε μερικά σημεία με οδοντογλυφίδα για να βγαίνει η υγρασία κατά το ψήσιμο. Έτοιμο το στρούντελ… Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° – 190° C για 30 έως 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.