Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε τα αυγά σε μία λεκάνη (αφού πρώτα τα σπάσουμε ένα ένα χωριστά για έλεγχο μήπως υπάρχει κάποιο χαλασμένο), τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν οι κρόκοι και τα ασπράδια, ρίχνουμε το αλάτι, το γάλα και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη μας μέτρια. Ζυμώνουμε αρκετά καλά, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15΄- 20΄ περίπου, αφού τα σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα.

 

  • Ανοίγουμε ένα – ένα τα μπαλάκια ζύμης σε φύλλα όχι πολύ λεπτά. Τα φύλλα τ’ απλώνουμε πάνω σε μεγάλο τραπέζι ή σε κρεββάτι στρωμένο με καθαρό τραπεζομάντιλο και τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο. Χρειάζεται προσοχή γιατί αν στεγνώσουν πολύ θα σπάνε και αν δεν στεγνώσουν όσο πρέπει θα κολλάνε μεταξύ τους και θα είναι δύσκολο να τα κόψουμε. Προσέχουμε λοιπόν και παρακολουθούμε το στέγνωμα τους.

 

  • Διπλώνουμε ένα – ένα φύλλο ή και δύο ή τρία μαζί το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι πολλές μακρόστενες λωρίδες. (Δοκίμασα και έκοψα μερικά φύλλα σε οδοντωτές λωρίδες…)

 

  • Απλώνουμε αραιά τις χυλοπίτες πάνω σε ένα  τραπέζι ή κρεββάτι αφού πρώτα στρώσουμε ένα καθαρό τραπεζομάντιλο.

 

  • Τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Τις αποθηκεύουμε σε βαμβακερές σακούλες για να αναπνέουν και τις τοποθετούμε σε ντουλάπι χωρίς υγρασία. Διατηρούνται για ένα χρόνο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών