Εκτέλεση

  • Μπουκιές χοιρινού μελωμένες μαζί με σταφύλια στο ευωδιαστό γευστικότατο πετιμέζι…

 

  • Βάζουμε τα κομμάτια χοιρινού σ’ ένα βαθύ τηγάνι και πρoσθέτουμε το νερό .
    Το βάζουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε. Αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.
    Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σιγά, σιγά (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό, λίγο – λίγο κάθε φορά, θέλουμε  να μαγειρευτεί καλά – να μαλακώσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο .
    Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, και σβήνουμε με το κρασί.

 

  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και μείνει το φαγητό μας χωρίς υγρά παρά μόνο με το λάδι, ρίχνουμε τα σταφύλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 10 – 15 λεπτά. Προσθέτουμε το πετιμέζι και αφού πάρει μερικές βράσεις και δέσει καλά η σάλτσα (τη θέλουμε μελωμένη) το φαγητό μας είναι έτοιμο. Πασπαλίζουμε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με  πατάτες τηγανιτές ή ρύζι, πλιγούρι, ή ότι άλλο θέλουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών