Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μείγμα πρέπει να είναι ένας ρευστός χυλός. Στην περίπτωση που γίνει πηχτός… προσθέτουμε γάλα και στην περίπτωση που γίνει αρκετά αραιός ρίχνουμε αλεύρι. Στο τέλος προσθέτουμε αν προτιμήσουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί με ένα κουτάλι βάζουμε χυλό στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τις τηγανίτες. Τις γυρίζουμε ώστε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Προσέχουμε να μην τις κάψουμε γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα.

 

  • Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο ή πιατέλα και βάζουμε άλλες κουταλιές στο τηγάνι συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
    Περιχύνουμε τις τηγανίτες με μέλι ή μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού ή κάποιο σιρόπι… και ρίχνουμε από πάνω ξηρούς καρπούς και ότι φρούτα μας αρέσουν.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών