Τηγανίτες

1 Φεβρουαρίου 2019

Γλυκιές γεύσεις από την παιδική ηλικία!… οι τηγανίτες της θείας Ελένης! Να είναι καλά και να συνεχίσει να μας τις φτιάχνει! Αρέσουν πολύ σε όλους που τις γεύτηκαν και τις αναζητάνε με λαχτάρα!!!   Μου έδωσε τη συνταγή και τις έφτιαξα… Δεν άφησαν ούτε μία τα κορίτσια… Έφαγαν τις μισές σκέτες, ζεστές και τις υπόλοιπες με μέλι ως επιδόρπιο! Τέλειες!!!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 & 1/2 φλιτζ. του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι (μπορούμε να βάλουμε και λιγότερη ή περισσότερη κατά την προτίμηση μας ή και καθόλου)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας καλά. Μόλις τα υλικά αναμειχθούν καλά ρίχνουμε τη φέτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

 

  • Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο – λίγο τόσο όσο χρειαστεί για να γίνει το μείγμα χυλός μέτριος, ούτε πολύ αραιός, ούτε πολύ πηχτός.

 

  • Ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο να καλυφθεί καλά ο πάτος του και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και γυρίζουμε τις τηγανίτες να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

 

  • Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τις σερβίρουμε σε καθαρή πιατέλα ζεστές, σκέτες ή με μέλι ή με ζάχαρη.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.