Εκτέλεση

  • Τα μπιζέλια διαφέρουν από τον αρακά… Τρώγονται ολόκληρα μαζί με τους  τρυφερούς λοβούς τους.
  • Λατρεμένα μου… γεύσεις παιδικής ηλικίας που πάντα αναζητάμε…Φροντίζω κάθε χρόνο να υπάρχουν στον κήπο… για ανοιξιάτικες συνταγές που γεμίζουν το τραπέζι με νοστιμιές και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν…

 

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το αρνάκι απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

 

  • Προσθέτουμε τα μπιζέλια, τις ντομάτες ή τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό,  και τον άνηθο. Ανακατεύουμε  και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.

 

  • Αδειάζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό. Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο ζεστό νερό.

 

  • Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα και 30΄ περίπου, έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας και μελώσει η σάλτσα του.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών