Skip to content
…πικάντικο και νοστιμότατο… με όλα τα λαχανικά, τα χρώματα και τα αρώματα του καλοκαιριού…του ελληνικού καλοκαιριού. Μελωμένα στη σάλτσα ντομάτας και τη γλύκα των κρεμμυδιών, σε συνδυασμό με ένα κομμάτι τυρί φέτα δίνουν το τέλειο πιάτο…
Υλικά
- 4 πατάτες
- 5 κολοκυθάκια
- 5 μελιτζάνες
- 3 πράσινες πιπεριές
- 3 κόκκινες πιπεριές
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 3 – 4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3-4 φρέσκα κλαδάκια δυόσμο ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 και 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα σε φέτες ή κύβους τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα μπολ τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα άλλα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε σε φέτες ή κύβους τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε σε γάστρα ή σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριά καυτερή, μυρωδικά, και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λάδι, και το νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C, για μιάμιση ώρα περίπου. Παρακολουθούμε όσο ψήνεται, μήπως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό. Στο τέλος για να ροδοκοκκινίσουν τα λαχανικά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά ακόμα.
