Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα σε φέτες ή κύβους τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα μπολ τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα άλλα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά. Κόβουμε σε φέτες ή κύβους τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια.
- Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε σε γάστρα ή σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριά καυτερή, μυρωδικά, και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λάδι, και το νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C, για μιάμιση ώρα περίπου. Παρακολουθούμε όσο ψήνεται, μήπως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό. Στο τέλος για να ροδοκοκκινίσουν τα λαχανικά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά ακόμα.