Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 6 λεπτά. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο ανακατεύουμε και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να δέσει.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  190 βαθμούς C.
    Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και απορροφήσει τα υγρά, όχι όμως να στεγνώσει.
  • Εγώ έβαλα και μερικά μπιφτεκάκια που τα είχα ψημένα από πριν  στη σχάρα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών