Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βερίκοκο: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι νερό τα βερίκοκα και το χυμό λεμονιού να σιγοβράσουν. Μαγειρεύουμε μέχρι τα βερίκοκα να λιώσουν περίπου 6 λεπτά. Μεταφέρουμε προσεκτικά το μείγμα στο μπλέντερ και κάνουμε τη σάλτσα ρευστό πολτό. (Αν έγινε πολύ πηχτός ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε περισσότερη ζάχαρη.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το κοτόπουλο: Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το λάδι, (κρατάμε λίγο για το τέλος). Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και το κοτόπουλο να ροδίσει ελαφρώς απ’ όλες τις πλευρές.

Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι λαδωμένο, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μια σειρά και περιχύνουμε με τη σάλτσα βερίκοκο. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από πάνω. Αν το σκεύος δεν έχει καπάκι, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 ° C για 30΄- 35΄. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10΄ για να πάρουν χρώμα και τα αμύγδαλα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και πλιγούρι ή ρύζι ή ότι άλλο θέλουμε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών