Εκτέλεση

  • Όταν αγοράζουμε το κρέας λέμε στον κρεοπώλη και μας το κόβει σε κομμάτια (διαφορετικά το κόβουμε μόνοι μας. Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει. Στην αρχή του βρασμού αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται. Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει λίγο και μείνει με ελάχιστο νερό. Κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ετοιμάσουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

 

  • Βάζουμε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τις ντομάτες στο πήλινο, προσθέτουμε το κρέας τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο.

 

  • Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 έως 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30΄περίπου, ή έως ότου το κρέας μαλακώσει αρκετά καλά και η σάλτσα μείνει με το λαδάκι της.
φωτογραφία οδηγιών