Μπιφτέκια γεμιστά

9 Νοεμβρίου 2017

Υλικά

  • 600 γρ κιμά μοσχαρίσιο, ή χοιρινό ή μισό – μισό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλη φέτα ψωμί μπαγιάτικο (προηγούμενης μέρας) μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊδανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. ξερό
  • 1 κ.γ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • αλάτι και πιπέρι

 

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. σέσκουλα, λάπαθα ή διάφορα άγρια χόρτα
  • 3 κομμάτια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ ή σε λεκάνη προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί τριμμένο, τα μυρωδικά, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
    Ζυμώνουμε καλά το μείγμα, πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, πιέζουμε να τα πλατύνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή δίσκο.

 

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
  • Σε ένα τηγάνι (αντικολλητικό) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το σπανάκι, τα υπόλοιπα χόρτα, τη λιαστή ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μοιράζουμε τη γέμιση πάνω στα μισά μπιφτέκια, βάζουμε τα άλλα μισά από πάνω, πιέζουμε τις άκρες και κλείνουμε καλά μέσα τη γέμιση.

 

  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C μέσα σε λαδωμένο ταψάκι ή στη σχάρα μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές. Υπολογίζουμε 10 λεπτά περίπου για κάθε πλευρά. Έτοιμα να τα απολαύσουμε με μια δροσερή και γευστική σαλάτα!

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.