Εκτέλεση

  • Παίρνουμε τις παλαμίδες από το ιχθυοπωλείο, όπου και μας τις καθαρίζουν. Τις πλένουμε καλά, τις αλείφουμε με το χυμό λεμόνιου, τις αλατοπιπερώνουμε απ’ όλες τις πλευρές και στην κοιλία. Τοποθετούμε ένα κλαράκι δενδρολίβανο στην κοιλιά και τα υπόλοιπα φυλλαράκια τα ρίχνουμε πάνω στα ψάρια. Τη μία την άφησα ολόκληρη και την άλλη την έκοψα σε φέτες.

 

  • Βάζουμε στο ταψί το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τοποθετούμε την ολόκληρη παλαμίδα και τα κομμάτια της άλλης. Βάζουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 45΄περίπου πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας. Θα είναι έτοιμο όταν οι παλαμίδες ροδίσουν και η σάλτσα μείνει με το λαδάκι της.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών