Ρεβιθομπιφτέκια φούρνου

21 Ιουλίου 2017

…εύκολα οικονομικά υγιεινά και νοστιμότατα!

Τα ρεβίθια  όπως όλα τα όσπρια, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης, υδατανθράκων και φυτικών ινών. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και βιταμίνες B και Ε.

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.γ κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κίμινο
  • λίγο νεράκι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού κουάκερ (νυφάδες βρώμης)
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν. Όσο βράζουν αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Αφού βράσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά τα σουρώνουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ ή μια λεκάνη. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις νυφάδες βρώμης, το αλάτι , το πιπέρι, το κόλιαντρο και το κίμινο.

Αλέθουμε τα ρεβύθια στο μούλτι αφού προσθέσουμε λίγο νερό (2 – 4 κ.σ.) και τ’ αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα 15 λεπτά. Μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι από πάνω τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.