Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσουν. Όσο βράζουν αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Αφού βράσουν, τα βγάζουμε από τη φωτιά τα σουρώνουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα περνάμε στον τρίφτη μέσα σε ένα μπολ ή μια λεκάνη. Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις νυφάδες βρώμης, το αλάτι , το πιπέρι, το κόλιαντρο και το κίμινο.
Αλέθουμε τα ρεβύθια στο μούλτι αφού προσθέσουμε λίγο νερό (2 – 4 κ.σ.) και τ’ αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα 15 λεπτά. Μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι από πάνω τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.