Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, τις πλένουμε και τις αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν τα πολλά νερά τους.
    Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο το ρίχνουμε στα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Τ’ απλώνουμε στο ταψί του φούρνου και από πάνω τους τοποθετούμε τις σαρδέλες αλατισμένες.

 

  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα ψάρια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 30′ περίπου μέχρι να ψηθούν. Θέλουμε να παραμείνουν ζουμερές μέσα στη μελωμένη σάλτσα ντομάτας.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών