Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή , ανοιχτή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15 – 20 περίπου . Μετά τ’ απλώνουμε σε ένα ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος.

 

  • Αλατοπιπερώνουμε το σολομό, πασπαλίζουμε με το σουμάκ από τις δύο πλευρές και τον τοποθετούμε στο ταψί πάνω στα λαχανικά. Κόβουμε τα κουκ κουάτ σε ροδέλες αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις τοποθετούμε πάνω στο σολομό. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

 

  • Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για 20 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα ο σολομός.
    Σερβίρουμε από μία φέτα πάνω σε στρώση από πράσα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών