Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο τηγάνι ή χαμηλή , ανοιχτή κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15 – 20 περίπου . Μετά τ’ απλώνουμε σε ένα ταψί ή άλλο πυρίμαχο σκεύος.

 

  • Αλατοπιπερώνουμε το σολομό, πασπαλίζουμε με το σουμάκ από τις δύο πλευρές και τον τοποθετούμε στο ταψί πάνω στα λαχανικά. Κόβουμε τα κουκ κουάτ σε ροδέλες ή το λεμόνι σε φέτες, αφαιρούμε τα σπόρια  και τις τοποθετούμε πάνω στο σολομό. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

 

  • Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για 20 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα ο σολομός.
    Σερβίρουμε από μία φέτα πάνω σε στρώση από πράσα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών