Εκτέλεση

Υπέροχη και γευστικότατη κιμαδόπιτα με πεντανόστιμη γέμιση και τραγανά φύλλα από τα χεράκια μας!!!

 

 

Ετοιμάζουμε τη γέμιση με τον κιμά…

  • Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί λίγο ο κιμάς και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.

 

  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει  ο κιμάς με το λάδι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε από αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.

 

  • Σε ένα βαθύ πιάτο ή ένα μπολ, χτυπάμε το 1 αυγό και το ρίχνουμε στο μείγμα του κιμά. Αφαιρούμε το ξυλάκι (Προαιρετικά προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τριμμένη  γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα).

 

  • Στρώνουμε ως βάση σε βουτυρωμένο ταψί 4 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Αφήνουμε να προεξέχουν τα φύλλα λίγο από το χείλος του ταψιού. Ότι περισσεύει από τα φύλλα το κόβουμε και το κρατάμε για μία άλλη συνταγή.

 

  • Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κιμά στο ταψί πάνω στ’ απλωμένα φύλλα. Στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο, το λαδώνουμε και ρίχνουμε τον υπόλοιπο κιμά.

 

  • Καλύπτουμε με 3 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους, σουρωμένα ελαφρώς και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε ελαφρώς σε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 έως 55 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει