Εκτέλεση
- … ρολά σπανακόπιτας κομμένα σε τρίγωνα… με τραγανά φύλλα και μεγάλα κομμάτια από τυρί φέτα μέσα στο γευστικότατο σπανάκι…
- Σ΄ ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, το γάλα, το λάδι, το νερό, ελάχιστο αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το σπανάκι με τα κρεμμύδια χωρίς νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε τη φέτα χοντροκομμένη με τα χέρια και ανακατεύουμε τη γέμιση απαλά.
- Στρώνουμε ένα φύλλο σε μια καθαρή επιφάνεια και περνάμε με ένα πινέλο λίγο από το μείγμα με το αυγό πάνω στο φύλλο. Βάζουμε ένα φύλλο ακόμα από πάνω ώστε να έχουμε συνολικά δύο φύλλα στρωμένα.
- Περιχύνουμε πάνω στα φύλλα το σπανάκι με τη φέτα. Τυλίγουμε από τη μια άκρη στην άλλη για να αποκτήσουμε ένα μακρύ ρολό και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Φροντίζουμε να σφραγίσουμε τις άκρες καλά με το μείγμα του αυγού.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Με ένα μεγάλο μαχαίρι χαράζουμε τα ρολά σε τρίγωνα. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. (Προαιρετικά πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 180º C για 30 – 50 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, μέχρι να ροδίσει.