Εκτέλεση

  • Ιδιαίτερη και γευστικότατη kis loren με σπανάκι, αρωματισμένη με το εστραγκόν!

 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ- προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλα ψωμιού.
    Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και ζυμώνουμε.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

 

  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της φόρμας που θα χρησιμοποιήσουμε.
    Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί  για άλλα 30 λεπτά περίπου στο ψυγείο.

 

  • Στρώνουνε πάνω από τη ζύμη λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω φασόλια ή άλλα όσπρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για 15 λεπτά.

 

  • Χτυπάμε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το εστραγκόν.

 

  • Αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω στη μισοψημένη ζύμη το μισό από το τριμμένο, προσθέτουμε το σπανάκι ελαφρώς αλατισμένο,  και το περιχύνουμε με το υγρό μείγμα.

 

  • Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα από σκορπάμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C για 20 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει  χρυσαφένιο χρώμα.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών