Εκτέλεση

• Παίρνουμε πράσινο αρκετά μεγάλο κολοκύθι το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη (δίνει περισσότερη νοστιμιά). Το χειμώνα χρησιμοποιούμε κίτρινο κολοκύθι, το ξύνουμε και αν είναι πολύ σκληρό τα βράζουμε λίγο με ένα ποτήρι νερό μέχρι να μαλακώσει.

• Σε μία λεκάνη βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι (αν χρειάζεται), τη φέτα ( κρατάμε λίγη για να ρίξουμε στο τέλος από πάνω) το κολοκύθι και αν θέλουμε τα αυγά και το μισό γάλα. Αν βάλουμε γάλα μειώνουμε την ποσότητα του νερού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει πηχτός χυλός. Αν μας φαίνεται αραιός προσθέτουμε λίγο καλαμποκάλευρο και αν είναι πολύ πηχτός τον αραιώνουμε με λίγο νερό.

• Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί (με το μισό βούτυρο) για να μην κολλήσει η μπατζίνα. (Γι’ αυτή την ποσότητα υλικών θέλουμε ταψί Νο 30 εκ. περίπου. Αν διπλασιάσουμε τα υλικά θα χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου της κουζίνας μας).

• Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, σκορπάμε από πάνω το τυρί που κρατήσαμε και το το υπόλοιπο βούτυρο, ραντίζουμε με το άλλο μισό γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 έως 60 λεπτά περίπου και πάντα ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσει καλά.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών