Εκτέλεση

  • Μια ακόμα εκδοχή της μπατζίνας… πίτα χωρίς φύλλα, με πράσα, καλαμποκάλευρο και φέτα… απ’ το χωριό μου στον κάμπο της Καρδίτσας (καραγκουνοχώρια)! Ξεχασμένη συνταγή, οικονομική και γευστικότατη που αξίζει να την φτιάχνουμε… ιδανική για όλες τις ώρες, για όλους… Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά.

 

  • Σ’ ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε  λίγο αλάτι (αν η φέτα είναι αλμυρή το ξεχνάμε). Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά – σιγά το νερό μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτός χυλός. Προσθέτουμε τα πράσα και την φέτα (κρατάμε λίγη για να ρίξουμε από πάνω στο τέλος πριν το ψήσιμο).

 

  • Λαδώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του. Κάνουμε λακκουβίτσες με τα δάχτυλα, τρίβουμε με τα χέρια από πάνω τη φέτα που κρατήσαμε, ραντίζουμε με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών