Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε το γάλα ή το νερό, το λάδι (κρατάμε λίγο για να λαδώσουμε το ταψί και να ρίξουμε λίγο από πάνω πριν τη βάλουμε στο φούρνο), το τυρί τριμμένο με το χέρι και τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα ανάλογα με την πυκνότητα του χυλού.
- Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το λαδώσουμε με λίγο από το λάδι που κρατήσαμε. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ρίχνουμε από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και λίγο ελαιόλαδο.
- Δεν πρέπει να έχει πολύ πάχος, η πίτα αυτή γίνεται λεπτή.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
SIGOYRA THA EINE TELIA….!!!!!!!!! OPTIKA FENETE KATAPLIKTIKI…!!!!!!!!!!!!! GIA EMENA HTAN AGNOSTI………….TIN AKOYGA MONO………….. WLEPO TORA….KAI THA HTHELA POLI NA TIN FTIAKSO……….ALLA EIME SE NISTIA SARAKOSTIS…….. OTAN ERTHEI H ORA THA TO FTIAKSO KAI EGO DIOTI EIME LATRIS MAGIRIKIS KAI ZAXAROPLASTIKIS ………!!!!!!!!!!!!!!!!!! SIGXARITIRIA KATAPLIKTIKO…!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπατζινα ότι καλύτερο μετα από τον πλαστο εύκολη γλήγορη και υγιεινή κλασεις ανώτερη από την ιταλική Πιτσα
Καλημέρα
Σε ευχαριστώ πολύ που ξύπνησες μνήμες από την παιδική μου ηλικία ιδιαίτερα με την “λίπα”. Απίστευτες γαστρονομικές απολαύσεις που τις αναπολεί οποίος τις είχε γευτεί.
Η συνταγή σου υπέροχα αυθεντική. Συγχαρητήρια.
Χρόνια πολλά και καλά με υγεία!!! Χαίρομαι που σας γύρισα ευχάριστα στην παιδική ηλικία! Είναι παραδοσιακή συνταγή αυθεντική όπως αναφέρετε από γιαγιά σε γιαγιά… μαμά και τώρα εγώ στις κόρες μου και σε όλους εσάς για να συνεχίσουμε την παράδοση!!!