Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα τα κρεμμύδια και τα πράσα. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι τα μαραίνουμε και τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο με το χέρι, προσθέτουμε 3/4 φλιτζ. λάδι και ανακατεύετε πάλι. Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε με νερό εναλλάξ με καλαμποκάλευρο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού και νερό λίγο ίσα – ίσα να βρέχεται το αλεύρι.

 

  • Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα που ετοιμάσαμε, το στρώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και ραντίζουμε με νερό. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα. Ψήνουμε την πίτα μας (πλαστό) στο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας).

 

  • Μπορούμε και με άλλο τρόπο να απλώσουμε τον πλαστό στο ταψί :
  • Bάζουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, λάδι, το 1/4 από το γάλα και νερό τόσο ώστε να γίνει σφιχτός χυλός. Απλώνουμε το μισό στο λαδωμένο ταψί με τα δάχτυλα βρέχοντας συνέχεια με νερό. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα χόρτα και τα ισιώνουμε καλά. Αραιώνουμε τον υπόλοιπο χυλό με το υπόλοιπο γάλα, για να απλώνει εύκολα και τον περιχύνουμε στα χόρτα να πάει παντού (να τα καλύψει). Αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο ακόμα. Προσθέτουμε από πάνω λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών