Εκτέλεση

  • Πρασανίκα!… η πίτα μιας άλλης εποχής χωρίς φύλλα… Εύκολη… απλή, οικονομική με λίγα υλικά και πολύ νοστιμιά!… Ο συνδυασμός των γλυκών γεύσεων καλαμποκιού και πράσου την κάνουν ιδιαίτερη και μοναδική!

 

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε πολύ καλά γιατί συνήθως ανάμεσα στα φύλλα τους έχουν χώμα και λάσπη. Θα χρησιμοποιήσουμε το άσπρο τους μέρος και πολύ λίγο από το πράσινο… τα φύλλα τους δεν θα τα πετάξουμε, θα  φτιάξουμε μ’ αυτά χορτόπιτα με σπανάκι και άλλα χορταρικά και μυρωδικά ή θα τα χρησιμοποιήσουμε σε κάποια άλλη συνταγή όπως σούπα, χορτοκεφτέδες, ταραμοκεφτέδες κ.α.

 

  • Ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ ή μία λεκάνη. Ρίχνουμε λίγο αλάτι το ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για να λαδώσουμε το ταψί και να ρίξουμε στην πίτα από πάνω πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο – λίγο εναλλάξ το καλαμποκάλευρο και το νερό, μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.

 

  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε λαδωμένο ταψί διαστάσεων 36 Χ 28. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο που κρατήσαμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 έως 60 λεπτά περίπου, πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας… μέχρι ψηθεί και να ροδίσει.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών