Εκτέλεση

  • Ακόμα μία παραδοσιακή πίτα…γευστικότατη πρασόπιτα με φέτα, αρωματισμένη με άνηθο ή μάραθο και ενίσχυση της γεύσης με τσουκνίδες!..μαζί και με τα φρέσκα κρεμμυδάκια… όλα κλεισμένα στα τραγανά χειροποίητα φύλλα!…

 

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε με προσοχή πολύ καλά γιατί ανάμεσα στα φύλλα τους συνήθως υπάρχει χώμα… Τα χαράζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

 

  • Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι ελάχιστο αν η φέτα είναι αλμυρή, πιπέρι, τις τσουκνίδες ψιλοκομμένες, τον άνηθο ή μάραθο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα. Και ετοιμάζουμε τα φύλλα.

 

  • Απλώνουμε 4 – 5 σε λαδωμένο ταψί, λαδωμένα μεταξύ τους. Καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού, τα τοιχώματα και να προεξέχουν.

 

  • Ρίχνουμε το τυρί και τα αυγά στο μείγμα με τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή). Ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα, λαδωμένα καλά μεταξύ τους. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα κλείνοντας την γέμιση και σχηματίζοντας κόθρο.

 

  • Χαράζουμε την επιφάνεια, την λαδώνουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών