Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι (κρατάμε λίγο για το άνοιγμα των φύλλων), ανοίγουμε στη μέση μία λακκούβα και ρίχνουμε λίγο νερό, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ρίχνοντας  νερό αν χρειαστεί, μέχρι που η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε  μικρές μπάλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά σκεπασμένες με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

 

  • Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου, και αρχίζουμε να ανοίγουμε μία – μία τις μπάλες σε φύλλα με τον πλάστη πάνω στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας (όπου μας διευκολύνει), αφού πρώτα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι και νισεστέ, το τραπέζι ή τον πάγκο και τις μπάλες συνέχεια όπως τις απλώνουμε με τον πλάστη, για να ανοίγουν τα φύλλα πιο εύκολα και να μη κολλάει η ζύμη.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών