ανοίγω φύλλο

20 Μαρτίου 2019

Δεν είναι δύσκολο να ανοίξουμε φύλλο… απλά θέλει το χρόνο του… και καλή διάθεση! Από μικρή παρακολουθούσα τη γιαγιά, στη συνέχεια τη μαμά μου και την πεθερά μου. Καλές μαγείρισσες όλες… οπότε τα μαθήματα άριστα!!! και τα αποτελέσματα στην πράξη επίσης άριστα!!!

Υλικά

        Για τη ζύμη των φύλλων: 

  • 800 – 1000 γρ. αλεύρι για 7 έως 12 φύλλα
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • νερό όσο χρειαστεί για να γίνει  η ζύμη μας μέτρια
  • λίγο νισεστέ ή αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
  • ένα λεπτό μακρύ πλάστη (μυστικό για την επιτυχία)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι (κρατάμε λίγο για το άνοιγμα των φύλλων), ανοίγουμε στη μέση μία λακκούβα και ρίχνουμε λίγο νερό, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ρίχνοντας  νερό αν χρειαστεί, μέχρι που η ζύμη δεν θα κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε  μικρές μπάλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά σκεπασμένες με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

 

  • Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου, και αρχίζουμε να ανοίγουμε μία – μία τις μπάλες σε φύλλα με τον πλάστη πάνω στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας (όπου μας διευκολύνει), αφού πρώτα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι και νισεστέ, το τραπέζι ή τον πάγκο και τις μπάλες συνέχεια όπως τις απλώνουμε με τον πλάστη, για να ανοίγουν τα φύλλα πιο εύκολα και να μη κολλάει η ζύμη.

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.