Εκτέλεση

 

  • Καλωσορίζοντας την Άνοιξη!.. με άνθη παντού… Η πρώτη εντύπωση στο τραπέζι! Γευστικότατο ανθισμένο ψωμί!!!

 

  • Ρίχνουμε το σκληρό αλεύρι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν και ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο – λίγο χλιαρό νερό, όσο πάρει για να γίνει η ζύμη εύπλαστη, μαλακή. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

 

  • Την απλώνουμε με τα χέρια σε λαδωμένο ταψί.

 

  • Λαδώνουμε λίγο τη επιφάνεια του ψωμιού και στολίζουμε τοποθετώντας από πάνω τα βρώσιμα άνθη και τις πρασινάδες που επιλέξαμε. Το σκεπάζουμε απαλά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει (να να διπλασιαστεί σε όγκο) για μία ώρα περίπου.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει το ψωμί μας. Έτοιμο να το απολαύσουμε ή να το προσφέρουμε με χαρά σε φίλους!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών