Εκτέλεση
- Ιδιαίτερη βουτυρένια πάστα φλώρα με 8 διαφορετικές μαρμελάδες!!! Κάθε κομμάτι με καρδούλα και άλλη γεύση!!!
- Σε μία λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το λικέρ όπου έχουμε λιώσει τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και να δουλεύεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια.
- Σε μία φόρμα ή ένα μικρό ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για να κάνουμε κορδόνια, καρδούλες και άλλα στολίδια για να τα βάλουμε πάνω από τις μαρμελάδες).
- Απ΄τη ζύμη που κρατήσαμε πλάθουμε κορδόνια, χωρίζουμε έτσι την πάστα φλώρα σε 8 μέρη. Απλώνουμε τίς μαρμελάδες πάνω στη ζύμη διαφορετική σε κάθε μέρος. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε χοντρό φύλλο, κόβουμε με κουπ πατ 8 καρδούλες και τις τοποθετούμε πάνω στις μαρμελάδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 30′- 40′ περίπου (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά. Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε την πάστα φλώρα με προσοχή σε μία πιατέλα.
- Έτοιμη να την απολαύσουμε με τον καφέ ή στο πρωϊνό μας.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.