Εκτέλεση

  • Χριστουγεννιάτικο, χιονισμένο στεφάνι! Αφράτο δροσερό…γεμάτο άρωμα βανίλιας… Θα αρέσει πολύ  σε όλους και σίγουρα δεν θα σταματήσουν στο πρώτο κομμάτι… Καλή απόλαυση!!!

 

  • Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιά και το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά αναμονή. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

 

  • Στη μεγάλη ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το μείγμα μαγιάς και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα προσθέτοντας λίγο – λίγο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί λεία ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό (χλιαρό) μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει ή μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

 

  • Βάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 25 εκ. τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό (χλιαρό) μέρος να μείνει για 1 ώρα περίπου ίσως και λίγο ακόμα μέχρι να φουσκώσει.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζουμε να δούμε αν ψήθηκε με το γνωστό τρόπο…τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό – καθαρό, είναι έτοιμο. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά, ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε το μπαμπά σε μεγάλη πιατέλα, ρίχνουμε στο σιρόπι τη βανίλια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε προσεκτικά σιγά -σιγά με το καυτό σιρόπι τον κρύο μπαμπά.

 

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη στο μίξερ μέχρι να σφίξει. Μόλις ο μπαμπάς κρυώσει βάζουμε την κρέμα από πάνω και διακοσμούμε περιμετρικά με τα ζαχαρωμένα ή πλαστικά στολίδια μας.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών