Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι (κρατάμε λίγο για το άνοιγμα των φύλλων), ανοίγουμε στη μέση μία λακκούβα και ρίχνουμε λίγο νερό, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ρίχνοντας και άλλο νερό αν χρειαστεί, μέχρι που η ζύμη θα γίνει μαλακή και δεν θα κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15-30 λεπτά σκεπασμένες με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα χόρτα, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε το αλάτι. Τα τρίβουμε να μαραθούν, τα στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μια λεκάνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, προσθέτουμε το λάδι και τα ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα και ετοιμάζουμε την πίτα
Παίρνουμε μια – μια από τις μπαλίτσες και ανοίγουμε φύλλα όσο μπορούμε πιο λεπτά. Το
κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι και σκορπάμε πάνω λίγα από τα χόρτα (υπολογίζουμε να μας φτάσουν για όλα τα φύλλα). Διπλώνουμε λίγο από δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό (κόθρο). Γι’ αυτό και ονομάζεται κοθρόπιτα, γιατί αποτελείται από κόθρους. Το ίδιο κάνουμε με όλα τα φύλλα. Έχουμε έτοιμο λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε τους κόθρους (ρολά) στη σειρά ή σε σχήμα σαλιγκαριού αν το ταψί μας είναι στρογγυλό αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού. Αλείφουμε τα ρολά με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 ΄ περίπου ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών