Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά του. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια, τα υπόλοιπα χόρτα και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο, το τυρί τριμμένο με το χέρι, το αλάτι (στην περίπτωση που η φέτα είναι αλμυρή δεν ρίχνουμε αλάτι), τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, και ανακατεύουμε.

 

  • Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου, στρώνουμε πρώτα 4 φύλλα το κάθε ένα ραντισμένο με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα χόρτα τα απλώνουμε ομοιόμορφα, στρώνουμε από πάνω ένα ή δύο φύλλα, λαδωμένα μεταξύ τους και ρίχνουμε τα υπόλοιπα χόρτα.

 

  • Απλώνουμε καλά και τα καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα σουρωμένα και λαδωμένα μεταξύ τους. Μαζεύουμε τις άκρες που προεξέχουν από το ταψί, απ΄έξω προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα (κόθρο) και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Χαράζουμε την πίτα, βρέχουμε το χέρι μας με γάλα και ραντίζουμε ελαφρά από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι η πίτα μας να ροδοκοκκινίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών