Εκτέλεση

  • Kαθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα έξω σκληρά φύλλα. Κόβουμε τα φύλλα που έμειναν μέχρι το τρυφερό σημείο και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό τους από το χνούδι. Τις αλείφουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίζουν και τις ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με κρύο νερό όπου έχουμε διαλύσει μια κ.σ. αλεύρι και έχουμε στύψει χυμό λεμονιού. Τα κοτσάνια τους δεν τα πετάμε… τα καθαρίζουμε από το σκληρό εξωτερικό τους περίβλημα… τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τις αγκινάρες.

 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια. Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Συνεχίζοντας το σοτάρισμα ρίχνουμε τις αγκινάρες ολόκληρες ή αν είναι μεγάλες κομμένες στα δύο ή τέσσερα κομμάτια, μαζί με το χυμό λεμονιού, τις πατάτες και τα καρότα.

 

  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κ.σ. αλεύρι. Συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό ακόμα, ώστε να καλύπτονται οι αγκινάρες και τα άλλα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε το φαγητό για 35 – 45 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύουμε προσεκτικά, ή καλύτερα ανακινούμε την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν οι αγκινάρες.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμη το φαγητό στη φωτιά. Θα μείνει με μια παχύρευστη μελωμένη λεμονάτη σάλτσα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών