Εκτέλεση

  • Από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιρού… τα φρέσκα φασολάκια μέσα στη μελωμένη σάλτσα ντομάτας … και με συνοδεία φέτας και φρέσκου ψωμιού… απόλαυση ξεχωριστή!!!

 

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια κόβοντας τις δυο άκρες και αν έχουν στο πλάι σκληρές ίνες τις αφαιρούμε. Στην περίπτωση που τα φασολάκια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.

 

  • Τα πλένουμε καλά και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό. Νερό δεν ρίχνουμε… θα βράσουν με τα δικά τους υγρά και της ντομάτας.

 

  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 – 60 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσουν τα φασολάκια και η σάλτσα να πυκνώσει και να μείνει με το λαδάκι της. Όσο βράζουν παρακολουθούμε και δοκιμάζουμε… Αν χρειαστεί ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών