Εκτέλεση

  • Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεπικρίσουν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε to σκόρδο και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το αλάτι, την πάπρικα και τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε τη σάλτσα 15 – 20 λεπτά περίπου και στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά (βασιλικό, ή μαϊντανό, ρίγανη). Ανακατεύουμε, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να κρυώσει το μάτι της κουζίνας.

 

  • Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά (εγώ πρόσθεσα και μια γλυκοπατάτα). Αφού τα διαλέξουμε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος (την ίδια διάμετρο) τα πλένουμε καλά τα κόβομε σε λεπτές ροδέλες, φροντίζοντας οι ροδέλες να έχουν το ίδιο πάχος.

 

  • Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και με ένα κουτάλι την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.

 

  • Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι, τις στύβουμε καλά να φύγουν τα πολλά νερά και αρχίζουμε να στρώνουμε τις ροδέλες των λαχανικών σε σειρά χρωμάτων εναλλάξ για να πετύχουμε μια όμορφη εικόνα.

 

  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι, γλυκιά πάπρικά από πάνω και περιχύνουμε το φαγητό μας με το ελαιόλαδο. Νερό δεν χρειάζεται…γιατί έχουμε τη σάλτσα και τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Παρακολουθούμε όμως το ψήσιμο και αν δούμε ότι χρειάζεται, τότε προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Υπολογίζουμε ότι το φαγητό θα μείνει στο τέλος με μία πυκνή σάλτσα και το λαδάκι του.

 

  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 1 ώρα  και 30 λεπτά περίπου, πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας. Προς το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών