Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες η το αφήνουμε ολόκληρο. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και στην αρχή αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο για 45 – 50 λεπτά περίπου και παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.

 

  • Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα σε μία μεγάλη πιατέλα ή άλλο σκεύος.
    Σουρώνουμε το ζουμί, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Αν το νερό έχει σωθεί συμπληρώνουμε με ζεστό υπολογίζοντας με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σούπα μας. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, αλάτι, λίγο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να βράσει, για 20 – 30 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας ανάλογα με το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε. Δοκιμάζουμε, και μόλις γίνει μαλακό η σούπα είναι έτοιμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

 

  • Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι καλά σε ένα μπoλ και προσθέτουμε με μία κουτάλα λίγο – λίγο από το ζωμό της σούπας ενώ χτυπάμε συνέχεια. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μέσα στη σούπα και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθεί το αυγολέμονο με τη σούπα.

 

  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι όπως είναι κλειστό και ακόμα καίει, για να διατηρηθεί η σούπα μας ζεστή που σε λίγο θα τη σερβίρουμε.
    Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μία καθαρή πιατέλα σερβιρίσματος και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ, προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μερικά κομμάτια κοτόπουλο και σερβίρουμε!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών