Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε μία λεκάνη. Ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό, όσο χρειαστεί, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή – ελαστική (να μην κολλάει στα χέρια). Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου. Την χωρίζουμε σε τρία μέρη και ανοίγουμε λεπτά φύλλα με το χέρι ή με μηχανή ζυμαρικών. Κόβουμε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.

 

  • ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε ένα – ένα τα ραβιόλια βάζοντας γέμιση στο κέντρο, βρέχουμε τις άκρες με νερό, κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρο και με ένα πιρούνι πατάμε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν. Τα βράζουμε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.

 

  • ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας:
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, το βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να μαλακώνει ρίχνουμε και το σκόρδο. Αφού ροδίσουν ελαφρά προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, τα μυρωδικά, τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών