Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κόκαλο και το μελάνι το οποίο κρατάμε. Τις πλένουμε καλά, αφήνουμε να στραγγίσουν και τις κόβουμε σε κομμάτια – μπουκιές. (Το καθάρισμα μπορεί να γίνει και στο ιχθυοπωλείο. Θα ζητήσουμε όμως να μας κρατήσουν και το μελάνι).
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις σουπιές. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί το ζουμί τους. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο από το μελάνι τους…(φοράμε γάντια, ανοίγουμε τα σακουλάκια με μελάνι, και τ’ αδειάζουμε σε ένα μπολ με 2 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να κατασταλάξει η άμμος που είναι ανακατεμένη με το μελάνι. Λίγο απ’ το νερό αυτό (προαιρετικα) το ρίχνουμε στις σουπιές για περισσότερη νοστιμιά και σκουρότερο χρώμα.
- Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε μερικά λεπτά ακόμα να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το σπανάκι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε ώστε να μαραθεί και να χωρέσει όλο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε… με προσοχή στο αλάτι γιατί οι σουπιές έχουν αρμύρα απ’ τη θάλασσα.
- Ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό όσο για να μη κολλήσει το φαγητό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
- Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές με λεμόνι και φρέσκο ψωμί.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.