Εκτέλεση
- Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, το αλάτι ( την καυτερή πάπρικα αν δεν αρέσει σε όλους τη ρίχνουμε στo κάθε πιάτο χωριστά όταν σερβίρουμε).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 – 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Όταν είναι έτοιμη, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά στην κατσαρόλα σκεπασμένη με καθαρή πετσέτα κουζίνας (όχι με το καπάκι της για να μην πέφτουν οι υδρατμοί μέσα στο φαγητό). Μετά μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε.