Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μήλα και τα σκουπίζουμε. Με ειδικό μαχαίρι (εργαλείο) αφαιρούμε το εσωτερικό των μήλων (τις σκληρές ίνες με τους σπόρους). Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες μήλα με μαντολίνο για να έχουν το ίδιος πάχος. Διαφορετικά με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί ή στη σχάρα του φούρνου και τοποθετούμε πάνω τις φέτες μήλου σε σειρές έτσι ώστε να μην καλύπτει η μία την άλλη. Αν επικαλύπτονται, θα κολλήσουν μεταξύ τους και δεν θα στεγνώσουν σωστά).

 

  • Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 – 120 βαθμούς C για δύο έως δυόμιση ώρες περίπου μέχρι τα τσιπς να γίνουν στεγνά και τραγανά. Κάθε 40 – 45 λεπτά ψησίματος γυρίζουμε τις φέτες από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμό τους μέχρι να αφυδατωθούν και να μην είναι πλέον υγρές.

 

  • Τα βγάζουμε από το φούρνο μόλις οι άκρες τους αρχίσουν να κυρτώνουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο ή σε πλαστική σακούλα με φερμουάρ… αν κάποια μείνουν γιατί γίνονται ανάρπαστα και τελειώνουν στη στιγμή!
φωτογραφία οδηγιών