Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια να σ0ταριστούν με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σπανάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τα μυρωδικά αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

 

  • Στρώνουμε το φύλλο κουρού σε λαδωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι απλώνουμε από πάνω  λαδόκολλα και ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο.

 

  • Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια και απλώνουμε πάνω στη βάση το μείγμα με το σπανάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, αδειάζουμε το μείγμα πάνω στο σπανάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών