Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά, τη βάζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τη ζεματάμε για 10 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το ζεσταίνουμε και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε για 10 – 15΄. Ρίχνουμε τον άνηθο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40΄- 45΄ περίπου. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
Στο τέλος ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Το μυστικό όπως λέει η φίλη μου …χτυπάμε τα αυγά, το χυμό λεμονιού και λίγο ζωμό από την κατσαρόλα στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και γίνει κρέμα το μείγμα.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα, ανακατεύουμε, και σερβίρουμε.