Εκτέλεση

  • Αχλατόπιτα ιδιαίτερη με αμυγδαλόπαστα που κάνει τη διαφορά στη γεύση!!!

 

  • Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και λαδώνουμε τη βάση μιας φόρμας ή ενός μικρού ταψιού ή άλλο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20 έως 22 εκ.

 

  • Χτυπάμε τ’ αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε τα αχλάδια (κρατάμε λίγα για το τέλος) και την αμυγδαλόπαστα και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα και το αδειάζουμε στη φόρμα ή στο ταψί. Σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια από τ’ αχλάδια που κρατήσαμε και αν θέλουμε σκορπάμε λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω. Έτσι με το ψήσιμο  θα κάνει τραγανή, ζαχαρούχα κρούστα.

 

  • Ψήνουμε για 45-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό το σουβλάκι που το καρφώνουμε στην πίτα για να δούμε αν ψήθηκε.
    Τη βγάζουμε από το φούρνο,  αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και… έτοιμη να την απολαύσουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών