Εκτέλεση

  • Γευστικότατη βελουδένια σούπα κουνουπίδι για τις κρύες μέρες του Χειμώνα!!!

 

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 φλιτζ. του τσαγιού νερό να βράσουν και προσθέτουμε το κουνουπίδι χοντροκομμένο, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε νερό εάν χρειάζεται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μ’ ένα μπλέντερ χειρός (ραβδομίξερ) πολτοποιούμε τα λαχανικά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέστε το τυρί τριμμένο και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

 

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να θερμανθεί, ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και τα καβουρδίζουμε ανακινώντας συνέχεια το τηγάνι για να μην καούν. Μόλις τα αμύγδαλα πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο,  τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών