Εκτέλεση

  • Η μπομπότα ως  ψωμί ή γλύκισμα, παλιά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο καθημερινά στο τραπέζι της οικογένειας … Με  κύριο συστατικό το αλεύρι καλαμποκιού… χόρταινε και γλύκαινε τον κόσμο στα δύσκολα χρόνια της κατοχής!…

 

  • Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο μέσα σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μισό ζεστό νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ ή λικέρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες ανακατεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός μέτριος, όχι πολύ ρευστός, ούτε πολύ πηχτός. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε χλιαρό νερό ή καλαμποκάλευρο αντίστοιχα).

 

  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μικρό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών περίπου και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C 35 έως 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, ώσπου να ροδοκοκκινίσει η μπομπότα.
    Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν λίγα λεπτά και την απολαμβάνουμε ζεστή ή κρύα περιχυμένη με μέλι.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών