Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις φλούδες σε μπαστουνάκια αφού αφαιρέσουμε την άσπρη σάρκα από την εσωτερική τους πλευρά.
    Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα γεμίζουμε με νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
    Τις στραγγίζουμε, ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις φλούδες και βράζουμε άλλα 15 – 18 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.

 

  • Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις απλώνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν. Προσοχή κάτω από τη σχάρα πρέπει να στρώσουμε αλουμινόχαρτο ή χαρτί γιατί θα στάζουν σιρόπια και διαφορετικά θα λερώσουμε το πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι, όπου θα έχουμε τοποθετήσει τη σχάρα.

 

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν –μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία. Κρατάμε τις φλούδες από τη μια άκρη και τις βουτάμε μέσα στην σοκολάτα, μετά τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δίσκο ή ταψί, όπου έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα, για να στεγνώσουν.

 

  • Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με τα αποξηραμένα φρούτα βουτώντας τα στην κουβερτούρα ή στη λευκή σοκολάτα. Επιλέγουμε του σκουρόχρωμα φρούτα να τα επικαλύψουμε με τη λευκή σοκολάτα και τα ανοιχτόχρωμα με την κουβερτούρα. Επίσης μπορούμε να κάνουμε σοκολατένια φρέσκα φρούτα και διάφορα γλυκά του κουταλιού αφού πρώτα τα στραγγίσουμε καλά από το σιρόπι τους.

 

  • Αν θέλουμε γρήγορο στέγνωμα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Αφού παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα να ξεκολλήσουν με προσοχή από το αλουμινόχαρτο ή τη λαδόκολλα. Διατηρούνται για αρκετές μέρες στο ψυγείο.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών