Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρούμε το πίσω σκληρό μέρος και κρατάμε το τρυφερό κομμάτι προς το “κεφάλι”. Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, για να καθαρίσουμε τα φρέσκα σπαράγγια. Τα κοτσάνια τους είναι σκληρά και ινώδη την εποχή που είναι προς το τέλος τους, αντίθετα στην αρχή της Άνοιξης είναι νεαρά και τρυφερά. Για να τα καθαρίσουμε λυγίζουμε το σπαράγγι κοντά στην βάση του και θα σπάσει το σκληρό ξυλώδες μέρος, (δεν το πετάμε αλλά το κρατάμε για να το χρησιμοποιήσουμε σε ζωμούς, σούπες, και όπου αλλού μπορεί να μαγειρευτεί ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο, αφού πρώτα καθαρίσουμε τις εξωτερικές σκληρές ίνες με ένα μαχαιράκι ή με αποφλοιωτή λαχανικών). Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε και το σημείο που έσπασε (τη βάση της κορυφής). Τα πλένουμε αρκετά καλά κάτω από κρύο νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα άμμου ή χώματος. Τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Κόβουμε το λουκάνικο σε πολύ λεπτές ροδέλες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το λουκάνικο. Όταν ροδίζει ελαφρώς προσθέτουμε και τα σπαράγγια. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα να ψηθούν και τα σπαράγγια.

 

  • Σπάμε τα αυγά τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε προσεχτικά να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια. Σε λίγα λεπτά γυρνάμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Γευστικότατη!… Έτοιμη να την απολαύσουμε!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών