Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.  Τις ανοίγουμε στη μέση, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε φέτες. Σε μία ανοιχτή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα.

 

  • Βάζουμε το λουκάνικο σε αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνουμε ανακατεύοντας να ροδίσει απ΄όλες τις πλευρές. Βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε να στραγγίσει σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και αφού βράσουν και εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη δάφνη, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και την καυτερή πιπεριά αν τη θέλουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 10 – 15 λεπτά.

 

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα στο σκεύος με τις πιπεριές . Βάζουμε στη φωτιά, και μόλις αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το λουκάνικο. Ανακατεύουμε ελαφρά, βράζουμε άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσει η σάλτσα και μείνει με το λάδι.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών