Εκτέλεση
Σε μούλτι ή σέικερ χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει μια απαλή σάλτσα.
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα με μαχαίρι την κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τη ραντίζουμε με χυμό λεμονιού να μη μαυρίσει. Το ίδιο κάνουμε με το μήλο. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τα καρότα.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα σχοινόπρασου, τα φιστίκια, τα κράνμπερι και τα φύλλα δυόσμου ή σέλινου. Ρίχνουμε από πάνω το ντρέσινγκ, ανακατεύετε απαλά, στολίζουμε με το σχοινόπρασο, τα κλαράκια δυόσμου ή σέλινου και σερβίρουμε.