Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομμάτια κολοκύθας. Τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σουσάμι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά  ακόμα να ψηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά και μόλις καραμελώσουν τα κομμάτια κολοκύθας τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Σε μία σαλατιέρα τοποθετούμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, τα φύτρα από κινόα και τα καραμελωμένα κομμάτια κολοκύθας. Ανακατεύουμε ελαφρά, περιχύνουμε με τη σάλτσα που θα ετοιμάσουμε χτυπώντας τα υλικά (ελαιόλαδο, μηλόξιδο, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι) σε ένα βαζάκι ή σε μούλτι.

Στολίζουμε τη σαλάτα μας με τα κλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών