Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό από το βράδυ και τ’ αφήνουμε όλη τη νύχτα. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Μόλις αρχίσουν να βράζουν σχηματίζεται αφρός. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε με μια κουτάλα τον αφρό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες και τα βάζουμε μαζί με τα ρεβίθια σε μια σαλατιέρα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, στολίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε ή τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για το σερβίρισμα.